Ajankohtaista maataloustoimistolta v.12

Selvityspyyntö Vipu-mobiilissa
Monet teistä on eilen saanut tekstiviestin siitä, että olette saaneet tehtäviä Vipu-mobiiliin, jos tehtäviä ei näy niin sovellus olisi päivitettävä. Selvityspyyntö on tullut sellaisista lohkoista joilta satelliitit eivät ole voineet riittävällä varmuudella todeta, että lohko on kasvipeitteinen, ennen kuin lumi tuli. Monessa tapauksessa olette saaneet 2 kpl tehtävää samalta lohkolta, koska lohkoa koskee sekä ehdollisuuden vaatimus (säilytettävä 15.3 asti) että ekojärjestelmätuen vaatimus (säilytettävä 15.4 asti).

Tee näin:
Jos lohko on kasvipeitteinen:
ODOTA 15.4 JÄLKEEN valokuvien ottamisen kanssa! Kuvia ei kannata ottaa nyt vielä koska kuvalla tulee myös todistaa, että kasvipeitteisyys on ollut lohkolla vielä 15.4, lumen pitäisi myös ehtiä sulaa pois! Valokuva on tosin otettava viimeistään ennen kuin lohko kynnetään/muokataan keväällä. HUOM! Tehtävä voi vielä hävitä Vipu-mobiilista, jos satelliitit onnistuvatkin toteamaan kasvipeitteisyyden tulevan kuukauden aikana.

Muista että valokuva ON OTETTAVA VIPU-mobiilisovelluksella!

Jos lohko on muokattu/kynnetty mutta ilmoitettu kasvipeitteiseksi: kirjaudu Vipu-palveluun ja muuta syysilmoituksessa lohkon toimenpiteeksi ”Kasvipeitteetön”, tällöin valokuvia ei tarvitse ottaa eikä sinulle aiheudu seuraamuksia.

Miksi satelliitit eivät ole voineet todeta kasvipeitteisyyttä, vaikka lohko todellisuudessa on ihan selvästi kasvipeitteinen?
Sääilmiöt on paikallisesti voineet häiritä satelliitteja joissakin paikoissa, ihan kuten kesälläkin, ja eivät ole pystyneet riittävällä varmuudella toteamaan kasvipeitteisyyttä. Pienten lohkojen osalta satelliiteilla on myös hyvin vaikeaa todeta mitä lohkolla on, erityisesti silloin, jos lohko on myös epäsäännöllinen muodoltaan. Meidän tulee tottua siihen, että joudumme jatkossa ottamaan valokuvia useammin juuri sellaisista lohkoista, VAIKKA siellä on kaikki oikein ilmoitettu ja hoidettu.

Ympäristösitoumuksen nettikoulutus, mistä löydän sen?
Nettikoulutuksen löydät Vipu-palvelussa klikkaamalla välilehteä ”Hae/ilmoita” tai painiketta ”Hae tukia ja jätä ilmoituksia” ja listassa joka tulee esiin niin löydät koulutuksen nimellä ”Ympäristökorvauksen ilmasto- ja ympäristökoulutus”.


Talviterveisin!
Närpiön kaupunki, maaseutuhallinto
(yhteistoiminta-alue Närpiö, Kristiinankaupunki, Maalahti, Korsnäs, Kaskinen)
maaseutupalvelut