Suomi.fi

Nyt löydät Närpiön kaupungin palvelut myös Suomi.fi-verkkopalvelusta.

Närpiön kaupungin palvelut löytyvät jatkossa myös valtakunnallisesta, uudistuneesta Suomi.fi-verkkopalvelusta. Suomi.fi on verkkopalvelu, jonka kautta löytyvät kootusti kaikki julkisen hallinnon palvelut ja asiointikanavat. Palvelu on tarkoitettu kansalaisille ja yrityksille.

Voit hakea palvelujamme Suomi.fi-verkkopalvelusta aihepiirien kautta tai hakusanalla. Palvelun tiedoissa kerrotaan, kenelle palvelu on tarkoitettu, kuka siitä vastaa sekä miten ja mistä palvelua saa. Voit katsoa paikallisten palvelupaikkojen tietoja myös kartalta ja etsiä reittitietoja kyseiseen paikkaan.

Palveluiden lisäksi Suomi.fihin on kuvattu tietoa ja ohjeita eri elämäntilanteisiin, joissa on asioitava useiden eri viranomaisten kanssa. Verkkopalvelu opastaa tällöin oikean palvelun luo.

Kaikki organisaatiot kuvaavat palvelunsa ensin Suomi.fi-palvelutietovarantoon, josta palvelut tuodaan näkyville Suomi.fi-verkkopalveluun. Suomi.fi-palvelutietovarantoon kuvattuja palvelutietoja voidaan hyödyntää myös muissa verkkopalveluissa tai kunnan omilla verkkosivuilla.

Suomi.fi

Palveluiden tarkastelemisen lisäksi Suomi.fi-verkkopalvelussa kansalainen voi tarkistaa omat tietonsa eri viranomaisten rekistereistä ja asioida julkisen hallinnon toimijoiden palveluissa yhdellä kirjautumisella. Tulevaisuudessa palvelun avulla voi myös vastaanottaa viranomaisviestejä sähköisesti ja valtuuttaa toisen henkilön asioimaan puolestaan. Palveluun kirjaudutaan omilla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Tämän lisäksi palvelusta löytyy tietoa ja ohjeita yrittäjyyteen.

Suomi.fi toimii myös mobiililaitteilla ja erilaiset vähemmistöryhmät on otettu palvelussa huomioon. Verkkopalvelua voi käyttää esimerkiksi myös erilaisten apuvälineiden, kuten sokeille tarkoitetun ruudunlukuohjelman, avulla. Viittomakielisille käyttäjille tuotetaan aineistoja videomuodossa. Palvelu on käytettävissä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Suomi.fi-verkkopalvelua ylläpitää Väestörekisterikeskus.

Tutustu Suomi.fi -verkkopalveluun.

Tarvitsetko apua? Kansalaisneuvonta auttaa sinua kansalaisneuvonnan verkkosivuston kautta.

Lisätietoja:
Web-koordinaattori
Jens Westling
etunimi.sukunimi@narpes.fi
Puh. 040-6817567