Toimintaa ja tekemistä Närpiössä

Vapaa-aika ja kulttuuri

Närpiössä on tarjolla runsaasti vapaa-aikatoimintaa ja harrastusmahdollisuuksia. Yhdistystoiminta on vilkasta ja monipuolista sekä kulttuurin, urheilun että nuorisotoiminnan saralla. Kaupungissa järjestetään paljon kultturi- ja urheilutapahtumia ja -toimintaa kaiken ikäisille. Eri puolilla kaupunkia on liikuntapaikkoja ja urheilukenttiä sekä kulttuuri- ja nuorisotiloja, joten toimintaa voidaan järjestää koko kunnassa.

Täällä voit tutustua vapaa-aikatoimintaan: https://www.narpes.fi/fi/kulttuuri-vapaa-aika-ja-nuoriso/

Täältä löydät tietoa Mittistan-talossa järjestettävistä kulttuuritapahtumista: https://mittistan.fi/fi

Tälle kartalle on koottu Närpiön nähtävyyksiä ja kiinnostavia käyntikohteita: https://www.visitnarpes.fi/sv/map

Haluaisitko tietää lisää Närpiön vapaa-aikatarjonnasta? Haluaisitko aloittaa harrastuksen, mutta et tiedä kehen ottaa yhteyttä?

Ota yhteyttä vapaa-aikatoimistoon, autamme mielellämme!

Närpiön kirjastot

Tervetuloa Närpiön kirjastoihin!

Pääkirjasto sijaitsee Närpiön keskustassa. Ylimarkussa ja Pirttikylässä on myös omat kirjastot. Lisäksi Närpiössä on muun muassa kouluja ja päiväkoteja palveleva kirjastoauto.

Kirjastoissa ja kirjastoautossa sekä aikuiset että lapset voivat lainata ruotsin-, suomen- ja englanninkielisten aineiston lisäksi myös kirjoja esim. vietnamin ja bosnian kielellä. Lainattavana on myös sanomalehtiä, musiikkia ja elokuvia.

Kirjastosta voi lainata sanakirjoja ja kielikursseja kielitaidon kartuttamiseksi. Tarjolla on myös helppolukuisia ruotsin- ja suomenkielisiä kirjoja sekä aikuisille että lapsille.

Voit myös lainata e- ja e-äänikirjoja (Biblio-sovellus), e-lehtiä (PressReader-sovellus) ja suoratoistoelokuvia (www.viddla.fi).

Pääkirjastossa on myös liikuntakirjasto, josta voi lainata urheiluvälineitä ja lapsille viihtyisä satuhuone, jossa saa leikkiä.

Lainataksesi aineistoa kirjastosta tai kirjastoautosta tarvitset kirjastokortin. E-aineistojen lainaamiseen tarvitaan kirjastokortti ja pin-koodi. Kirjaston henkilökunnalta saat sekä kirjastokortin että pin-koodin.

Kirjastokortin hankkiminen ja aineiston lainaaminen on maksutonta.

Pääkirjastossa voi käyttää asiakastietokoneita, tulostaa, kopioida ja skannata asiakirjoja. Tietokoneen käyttö ja skannaus ovat ilmaisia, tulostamisesta ja kopioista peritään pieni maksu.

Kirjastot järjestävät satutuokioita eri kielillä ja monenlaisia tapahtumia.

Käänny rohkeasti kirjaston henkilökunnan puoleen, jos sinulla on kysyttävää, he auttavat mielellään.

Lisätietoja:

Kirjaston verkkosivut: fredrika.finna.fi

Instagram: narpesbibliotek

Facebook: Stadsbiblioteket i Närpes – Närpiön kaupunginkirjasto

Opi soittamaan ja tanssimaan kanssamme.

Legato on musiikkiopisto, joka tarjoaa soitin- ja tanssinopetusta Närpiössä, Kristiinankaupungissa, Kaskisissa, Korsnäsissä ja Maalahdessa. Oppilaamme ovat iältään 3-19-vuotiaita ja kaikki ovat tervetulleita ilmoittautumaan mukaan toimintaan.

Hae oppilaaksi verkossa www.legato.fi, sähköpostitse kansli@legato.fi tai puhelimitse 040-1600624. Ilmoittautumiset Närpiössä järjestettäviin opintoihin huhtikuun loppuun menneessä.

Närpiön aikuisopisto

Närpiössä on tarjolla runsaasti tilaisuuksia elinikäiseen oppimiseen.

Tervetuloa tutustumaan Närpiön kaupungin tarjontaan.

Närpiön keskustassa sijaitsevassa ruotsinkielisessä kansanopistossa (Svenska Österbottens folkakademi) voi opiskella ruotsin kieltä ja oppia suomalaisesta yhteiskunnasta. Opetus pidetään päiväsaikaan, 25 oppituntia/viikko lukuvuoden aikana. Tavoitteena on, että Närpiöön hiljattain muuttaneet saisivat hankittua hyvän kielellisen perustan kotoutumiselleen.

Hae opiskelupaikkaa syksyksi viimeistään kesäkuussa Hae opiskelupaikkaa – Application form » Närpes Vuxeninstitut (narpes.fi)

Närpiön aikuisopisto sijaitsee Närpiön keskustassa, mutta kurssitarjontaa on koko Närpiön alueella. Aikuisopisto järjestää kursseja ja luentoja monista eri aihepiireistä. Voit osallistua esimerkiksi kieli-, liikunta-, musiikki-, tanssi-, taide-, käsityö- tai IT-kurssille. Kaikki ovat tervetulleita Närpiön aikuisopistoon. Kursseilla voit tavata uusia ihmisiä ja oppia uusia taitoja yhteisen mielenkiinnon kohteen äärellä ja tuntea sosiaalista yhteenkuuluvuutta. Närpiön aikuisopisto on yhteisöllisyyden, luovuuden, tiedon ja ilon paikka. https://vuxeninstitutet.narpes.fi/kurser-fi-fi/