Elinkeinoelämä

Närpiö kuuluu maan elinvoimaisimpiin kaupunkeihin paikkakunnalle ominaisen voimakkaan yrittäjähenkisyyden ansiosta. Eri aloilla toimii suuri määrä pienempiä yrityksiä ja monille kaupungin asukkaille yrittäjyys onkin elämäntapa. Laajan pienyritysten paletin lisäksi elinkeinoelämään kuuluu myös suurempia maanlaajuisesti ja kansainvälisesti vaikuttavia toimijoita.

Närpiön kaupunki pyrkii olemaan yritysmyönteinen ja yrittäjäystävällinen kaupunki. Kaupungin tehtävänä on usein myötävaikuttaa siihen, että yritysten perustamiselle ja yritystoiminnan harjoittamiselle on hyvät edellytykset. Närpiön kaupungilla on muun muassa tarjolla hyviä liike- ja teollisuustontteja.

Kaupunki on yksi Närpiön seudun kehitysyhtiönä toimivan DYNAMO Närpes Oy:n pääomistajista. Närpiöön yritystoimintaa suunnittelevat voivat kääntyä DYNAMO Närpesin puoleen saadakseen tukea, neuvontaa ja opastusta.

Kaupungin tytäryhtiö Ab Närpes Dynamo Net Närpiö Oy tarjoaa nopean laajakaistayhteyden kautta hyvät viestintäpalvelut IT-toiminnalle.