Maaseutupalvelut

Täältä löytyy ohjevideo pinta-ala tukien hakuun vipu-palvellussa: https://www.youtube.com/watch?v=8Qr67Zq4Pk0

Suurimmat muutokset EU:n liittymisen jälkeen
Vaikka jotkut tukimuodot ovat ennestään tuttuja uudella ohjelmakaudella niin muutokset m.m. perusehdoissa ovat hyvin suuria nyt, jos verrataan aikasempiin ohjelmakausiin.
Voit nyt jo tutustua kaikkeen uuteen lukemalla Ruokaviraston neuvojille tarkoitetun koulutusmateriaalin täältä: https://www.ruokavirasto.fi/tuet/maatalous/neuvontakorvaus/cap27-aineistot-neuvojille/

Uusi ehdollisuus koskee kaikkia tiloja, tulee täydentävien ehtojen tilalle, tässä on kaikki ehdollisuuden ehdot kattava opas: https://www.ruokavirasto.fi/tuet/maatalous/perusehdot/ehdollisuus/ehdollisuuden-opas/ehdollisuuden-opas-2023/

Närpiön kaupunki vastaa maaseutuelinkeinoviranomaistehtävistä Närpiön alueen lisäksi myös Kristiinankapungin, Maalahden, Korsnäsin ja Kaskisten kaupungin osalta.

Tehtäviin kuuluvat maaseutuelinkeinojen tukihallinnon lisäksi myös tuista tiedottaminen viljelijöille, hukkakauraseuranta sekä erilaisten vahinkojen arviointi. Tämän lisäksi toimimme sähköisten tukihakemuksien ja eläintenpitorekisteriin tehtävien ilmoituksien käyttäjätukena.

Viljelijätukien maksuaikataulu löytyy täältä linkiltä
Tukihaun aikataulu löytyy täältä linkiltä
ELY-keskuksen facebook-sivun linkki tiedotetaan muun muassa ajankohtaisista tukihakemuksista ym.
Ruokaviraston facebook-sivut linkki