Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee narpes.fi-sivustoa ja se on laadittu / päivitetty 14.12.2022.

Närpiön kaupungin verkkosivuston tämänhetkinen versio julkaistiin 2022.

Verkkosivustoa koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta. Lain mukaan julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia eli kaikilla tulee olla tasavertaiset mahdollisuudet käyttää verkkopalveluja.

Tavoitteemme on tarjota käyttäjille saavutettava verkkopalvelu. Haluamme kehittää verkkopalvelun käytettävyyttä, ymmärrettävyyttä ja selkeyttä, jotta sivuista on hyötyä kaikenlaisille käyttäjille kaikissa tilanteissa toimintarajoitteista huolimatta.

Verkkosivusto täyttää tällä hetkellä suurimman osan saavutettavuusvaatimuksista, eikä verkkosivuston saavutettavuudessa ole kriittisiä puutteita. Olemme teettäneet verkkosivuston saavutettavuudesta arvioinnin ulkopuolisen asiantutkijan toimesta. Lisäksi teemme omia havaintoja saavutettavuudesta muun muassa apuohjelmia käyttämällä. Teemme jatkuvasti toimenpiteitä korjataksemme sivustollamme havaittuja saavutettavuuteen liittyviä ongelmia.

Saavutettavuusvaatimukset, jotka eivät täyty

  • .PDF-päätteiset asiakirjat eivät vielä täytä saavutettavuusvaatimuksia. Asia on parhaillaan työn alla ja asiakirjat ovat saatavilla sitä mukaa kun niitä uusitaan.
  • Eräät ulkopuolisilta toimittajilta tai yhteistyökumppaneilta tuotavat toiminnot ja sisällöt saattavat olla saavuttamattomissa. Kyseessä voi olla esim. työpaikkailmoitus (Kuntarekry) tai tapahtumatiedote (Pohjanmaan tapahtumakalenteri). Vaadimme yhteistyökumppaneitamme tekemään sisällöistään saavutettavia.

Saavutettavuuspuutteet, joita lainsäädännön vaatimukset eivät koske

  • kartat, joita ei ole tarkoitettu navigointiin (esim. sää- tai maastokartat)
  • video- tai äänitallenteet, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020.

Havaitsitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme, tai onko sinulla parannusehdotuksia?

Ota yhteyttä ja kerro asiasta, niin teemme parhaamme korjataksemme puutteen.

Yhteysdenottolomakkeemme kautta
https://www.narpes.fi/fi/palaute-uudesta-verkkosivustostamme/

Sähköpostitse
staden@narpes.fi

Puhelimitse
06-2249111

Voit myös ottaa yhteyttä web-koordinaattoriimme suoraan puhelimitse:
040-6817567

Valvontaviranomainen
Ota meihin yhteyttä, jos haluat tuoda esille puutteita verkkosivustomme saavutettavuudessa. songelmia. Vastaamme 14 päivän kuluessa. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta kahden viikon kuluessa, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston verkkosivuilla kerrotaan, miten ilmoitus tehdään ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi/
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Parannamme digitaalista saavutettavuutta jatkuvasti
Tarjoamme Närpiön yhteispalvelupisteen kautta apua ja tukea niille käyttäjille, joille digitaalinen palvelu ei ole saavutettavissa.