Varhaiskasvatuksen aloittaminen

Jotta lapsi saisi hyvän alun varhaiskasvatukselle ja viihtyisi päiväkodissa, on tärkeää vierailla hoitopaikassa yhdessä ennen päivähoidon alkua. Tutustumisjakso on 1-2 viikkoa ennen päivähoidon varsinaista alkamispäivää, joka on merkitty varhaiskasvatuspäätökseen.

Tutustu tutustumisjakson aikatauluun ja soita hoitopaikkaan ja sovi käynneistä.

Tutustumisjakson aikana lapsesi tuodaan osaksi ryhmää hänelle sopivalla tahdilla. Tutustuminen on pakollista ja välttämätöntä sekä lapselle että vanhemmille. Myös ryhmän muiden lasten on saatava tutustua uuteen lapseen.

Onnistunut varhaiskasvatuksen aloitus helpottaa lapsen ja vanhempien elämää myös päivähoitopaikan ulkopuolella. Tutustumisjakso antaa henkilökunnalle mahdollisuuden saada vanhemmilta korvaamatonta tietoa lapsesta. Samalla myös vanhemmat saavat käsityksen varhaiskasvatuksessa tehtävästä työstä. Tutustumisjakson jälkeen lapsella on tukeva pohja, jolta hän voi aloittaa päivähoitomaailman itsenäisen tutkimisen.

Muistathan, että mitä enemmän tietoa hoitopaikalla on lapsesta, sitä paremmin yhteistyö toimii.
Koko henkilökunnalla on vaitiolovelvollisuus, eikä he saa kertoa eteenpäin lapsen ja perheen asioita!

Hyvä hyvästeleminen
Valmista lapsi kotona siihen, miten eron hetki sujuu päivähoitopaikassa.
Muista sanoa selkeä ”Hei sitten” lähtiessäsi. Voi tulla kausi, jolloin lapsesi itkee eikä halua jäädä päivähoitopaikkaan. Mutta älä koskaan lähde paikalta salaa lapselta. Hyvästele mahdollisimman nopeasti, pitkittyneet jäähyväiset aiheuttavat lapselle epävarmuutta. Voit mielellään soittaa myöhemmin kuullaksesi, miten lapsella sujuu.

Meillä on yhdessä oikein kivaa päivähoidossa. Jos sinulla on kysyttävää tai mietit jotain, älä epäröi ottaa yhteyttä henkilökuntaan!

Oikopolut