Eläintenpito

Kaikkien eläintenpitäjien, joilla on hevosia, nautoja, sikoja (myös minipossu), lampaita, vuohia, siipikarjaa (esim. kanoja, viiriäisiä, hanhia, kalkkunoita), mehiläisiä, kasvihuonekimalaisia, turkiseläimiä (minkki, kettu, suomensupi) tai kameli- ja peuraeläimiä on rekisteröidyttävä eläintenpitäjärekisteriin  riippumatta eläinten lukumäärästä tai käyttötarkoituksesta. Kyseessä olevan eläinlajin pitopaikka on rekisteröitävä ennen eläinten pidon aloittamista. Pitopaikka on rekisteröitävä, vaikka pitäisit edellä mainittuja eläimiä vain lyhytaikaisesti. Jos siis pidät kesällä esimerkiksi kanoja tai lampaita lyhyenkin aikaa, pitää eläinten pitopaikasta ja eläintenpidosta tehdä ilmoitus.

 

Ruokavirasto on avannut eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisterin sähköisen asiointipalvelun, jonka avulla toimijat pystyvät itse tekemään ilmoitukset eläinten pitopaikoista, eläintenpidosta sekä haaskapaikoista.

Ruokavirasto kannustaa toimijoita kirjautumaan palveluun ja tarkistamaan pitopaikka- ja eläintenpitotietojensa ajantasaisuuden: https://epr.ruokavirasto.fi

Sähköisen asiointipalvelun kautta voit päivittää tai lisätä tietoja tai ilmoittaa eläintenpidon lopettamisesta.

 

Miksi eläintenpito ja eläimet on rekisteröitävä? 

Lue lisää täältä