Närpiön koulusoittokunta

Närpiön koulusoittokunta vuoden 2022 tomaattikarnevaaleilla

Perustettu vuonna 1958
Verkkosivu: www.nsk.fi

Närpiön koulusoittokunta on Suomen tunnetuimpia soittokuntia ja sillä on ollut suuri merkitys puhallinmusiikin kehitykselle maassamme. Närpiön koulusoittokunta on käsite suomenruotsalaisessa kulttuurissa, ja se on tunnettu myös maamme rajojen ulkopuolella.

Närpiön koulusoittokunta on tehnyt monia kiertueita Euroopassa ja konsertoinut Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, Latviassa, Saksassa, Itävallassa, Lichtensteinissä, Italiassa, Sveitsissä, Ranskassa, Espanjassa, Alankomaissa, Belgiassa, Englannissa ja Yhdysvalloissa.

Sadat nuoret muusikot ja paraatitytöt ovat vuosien varrella olleet esiintyneet lukuisissa tapahtumissa ja konserteissa ja tehneet kiertueilta, levytyksiä ja näytöksiä. Nykyään soittokuntaan kuuluu noin 140 nuorta ja 35 paraatityttöä. Toiminta on aktiivista, elinvoimaista ja uusiutuvaa ja sillä on vakaa organisaatio.

Närpiön koulusoittokunta on Suomessa ainoa laatuaan, jossa suhtaudutaan tavoitteellisesti ja vakavasti myös paraatityttötoimintaan. Benny Ojala hoitaa musiikinohjaajan tehtävää kokopäivätoimisesti Närpiön kaupungin työntekijänä. Hänen pääasiallinen työtehtävänsä on johtaa Närpiön koulusoittokuntaa sekä musiikillisesti että hallinnollisesti.