Kotiseutuyhdistysten toiminta

Pieniä lapsia kirkkotallialueella

Närpiön kotiseutuyhdistys ry

Apoteksmuséet vid Närpes hembygdsområde

(Närpes hembygdsförening rf)
Kotiseutuyhdistys vaalii ja suojelee luonnonkaunista Öjskogin puistoa museorakennuksineen: Bengtsgården, koulutupa, apteekkimuseo, maalaispuoti ja maanviljelymuseo. Öjskogin puistossa järjestetään joka kesä monia tapahtumia. Kesäisin alueella voi osallistua opastettuihin kierroksiin.

Verkkosivusto: www.ojskogsparken.fi

Ylimarkun kotiseutuyhdistys ry

Postmuséet vid Övermark hembygdsområde

(Övermark Hembygdsförening rf)
Ylläpitää Ylimarkun kotiseutumuseon ja postimuseon toimintaa. Kotiseutuyhdistys osallistuu Ylimarkkupäivien järjestämiseen vuosittain heinäkuussa.

Verkkosivusto: https://overmark.hembygd.fi/start/
 

Pirttikylän kotiseutuyhdistys ry

Pörtom hembygdsområde

(Pörtom Hembygdsförening rf)
Ylläpitää kotiseutumuseota ja Ahlholman kartanoa lasipajoineen ja pankkimuseoineen sekä Viktor Dalbon maalausateljeeta ja kotia. Sotilaskodissa voi kesäisin järjestää taidenäyttelyitä. Kotiseutuyhdistys järjestää myös yhteislauluiltoja sekä markkinoita museoalueella.
Kesäkuukausina alueella on opastuksia.

Verkkosivusto: https://portom.hembygd.fi/start/

Valsbergin kotiseutuyhdistys 

Valsbergs hembygdsområde

Valsbergs Hembygdsförening eli Valsbergin kotiseutuyhdistys perustettiin vuonna 1976. Yhdistys hoitaa entisen Valsbergin kansakoulun kiinteistöä. Yhdistys järjestää mm. perinteisiä kesä- ja joulujuhlia jäsenilleen sekä julkaisee Valsbergsbladet-lehteä, joka sisältää tietoa Valsbergin tapahtumista ja kylän historiasta. Entisessä koulurakennuksessa järjestetään myös Aikuisopiston kursseja sekä seurakunnan toimintaa.

Verkkosivusto: https://valsberg.webs.com/hembygdsfreningen.htm