Liikuntakampanja Kunnossa kaiken ikää

Kunnossa kaiken ikää postilaatikko

 Seuraava liikuntakampanja järjestetään 22.4-25.8.2024.

Vuosittainen liikuntakampanja Kunnossa kaiken ikää alkaa huhtikuun puolivälissä ja jatkuu elokuun puoliväliin saakka. Kampanjan päättyessä liikuntavihkojen suoritukset lasketaan yhteen kylittäin. Kampanja on ajallisesti samanpituinen joka vuosi, jollloin on mielenkiintoista seurata tulosten kehitystä. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan polkupyörä.

Liikuntakampanjaa laajennetaan kaudella 2024 digitaalisella kampanjalla.
Digitaalisessa kampanjassa voit osallistua rekisteröimällä kävely-/juoksu-/pyöräilyaktiviteettisi liikunta-sovellukseen, kuten SportsTracker-sovellukseen. Tätä aktiviteettia voi suorittaa ja rekisteröidä myös siellä, missä ei ole liikuntalaatikoita. Kampanja järjestetään samanaikaisesti perinteisen kampanjan kanssa, eli 22.4.-25.8.2024. Digitaaliseen kampanjaan osallistuvat ovat myös mukana pyörän arvonnassa.

Miten osallistutaan?

Postilaatikkokampanja
Kampanja on kaikille avoin, erityisiä vaatimuksia suoritusten suhteen ei ole, vaan kampanjaan osallistutaan kirjaamalla suoritus vihkoon, joita löytyy yli 70 liikuntalaatikosta eri puolilla Närpiötä. Suoritusmerkintöjä saa tehdä yhden päivässä. Liikuntalaatikot on merkitty Kunnossa kaiken ikää –tarralla. 

Kartta, jossa näkyy liikuntalaatikoiden sijainnit

Digitaalinen kampanja.
Digitaalisessa kampanjassa voit osallistua rekisteröimällä kävely-/juoksu-/pyöräilyaktiviteettisi kuntoilusovellukseen, kuten SportsTracker-sovellukseen. Tämä aktiviteetti voidaan suorittaa ja rekisteröidä myös paikoissa, joissa liikuntalaatikoita ei ole sijoitettu. Kampanja järjestetään samanaikaisesti perinteisen kampanjan kanssa, eli 22.4.-25.8.2024.

Kun kampanja-aika päättyy, raportoit suorituksesi ottamalla näyttökuvan sovelluksen kuukausirekisteristä kolmen kuukauden ajalta. Kuvat ja yhteystiedot (nimi, osoite ja postinumero) lähetetään sähköpostitse liikunnasta vastaavalle Ida Hautaojalle (etunimi.sukunimi@narpes.fi) viimeistään 31.8.24. Lähetetyssä sähköpostiviestissä voi samalla antaa palautetta mahdollisuudesta osallistua digitaalisesti kampanjaan sekä ehdottaa parannuksia tulevia kampanjoita varten.

Vuoden 2023 liikuntakampanjan tulokset

Kunnossa kaiken ikää -liikuntakampanjassa, joka oli käynnissä 24.4-27.8-2023 keräsi yhteensä 34 157.
Valitettavasti kampanjan aikana tapahtuu niin, ettei vihkoja katoavat. Tänä vuonna vihkoja on kadonnut Rangsbyssä poikkeuksellisen paljon, mikä tarkoittaa, että vain löydetyissä vihkoissa mainitut suoritukset on otettu huomioon. Tämä vaikuttaa sekä Rangsbyn tulokseen että kampanjan kokonaistulokseen.

Liikuntasuorituset:
Pirttikylä 8905 kpl
Norrnäs 1278 kpl
Töjby 3816 kpl
Rangsby 346 kpl
Yttermark 4224 kpl
Nämpnäs 927 kpl
Kalax, Tjärlax 876 kpl
Ylimarkku 2654 kpl
Böle 1057 kpl
Finby 2691 kpl
Pjelax 471 kpl
Näsby 2901 kpl
Kåtnäs 1759 kpl
Yhteensä: 31 905 (2021: 34 157)
Polkupyöräarvonnan (Merkki: Monark) voitti Jan-Ole Backlund, Norrnäs

Kiitos kaikille osallistujille ja onnittelun arvonnan voittajalle!

Kunnossa kaiken ikää vuodesta 1995

Kunnossa kaiken ikää aloitettiin vuonna 1995 osana valtakunnallista kampanjaa, jonka kautta haluttiin aktivoida paikalleen jämähtäneitä aikuisia ja saada heidät liikkumaan. Aiemminkin liikuntalaatikoita oli, ja liikuntatapahtumia kuten kuntahölkka järjestettiin, mutta tämän kampanjan myötä laatikoita tuli lisää ja kokonaisuudesta tuli yhtenäisempi. Kampanja on noudattanut suunnilleen samaa kaavaa alusta asti, mutta joitakin laatikoita on siirretty tai poistettu ja joitakin huonokuntoisia laatikoita on jouduttu vaihtamaan. Nykyään laatikoita on yli 70 eri puolilla kuntaa.