Uimahallin toimintaohjeet

Yhteisiä sääntöjä noudattamalla luomme uimahallista turvallisen ja viihtyisän paikan kaikille.

  • Uimahallin käyttäjät maksavat sisäänpääsymaksun ja pukeutuvat asianmukaisesti.
  • Henkilökunnan ohjeita tulee aina noudattaa.
  • Uimahallin käytön estäviä sairauksia ovat m. m. kuume, silmä-, korva- tai ihotulehdus, avohaavat tai tulehtuneet haavat, vatsatauti, virtsatietulehdus.
  • Ilman aikuista uimaan tulevien lasten on oltava uimataitoisia
  • Pituussukellus on ehdottomasti kielletty.
  • Päihteiden, tupakan ja nuuskan käyttö uimahallin tiloissa ja talon pihalla on ehdottomasti kielletty.

Uima-asu
Uimahallissa käytetään vartalonmyötäistä synteettisestä materiaalista tehtyä uima-asua.
Uimahallissa saa käyttää yksi- tai kaksiosaista uima-asua. Uimapukuja voi vuokrata uimahallin kassalta.

Hygienia
Koko vartalo pestään ilman uimapukua saippualla ennen uintia ja saunassa käyntiä, myös hiukset. Meikit ja hiustuotteet pestään pois ennen altaaseen menoa. Pitkät hiukset laitetaan kiinni, ja mikäli ei halua kastella hiuksia suosittelemme käyttämään uimalakkia. Ihokarvojen ajelu, hiusten värjäys tai leikkaus, kynsien ja jalkojen hoito tai muut vastaavat toimenpiteet eivät ole sallittuja tiloissamme.

Saunominen
Uimapuvut jätetään saunan ulkopuolelle. Saunassa käytetään aina laudeliinaa. Uimahallin kassalta saa (ilmaisia) laudeliinoja, joten muista ottaa omasi sisäänpääsymaksun yhteydessä. Voit käyttää myös omaa pyyhettä suojana saunassa.

Ikäraja, uimataito ja lasten turvallisuus
Uidakseen ilman aikuisen valvontaa tulee lapsen olla yli 10-vuotias tai osata uida 25 metriä.Uimavalvojalla on oikeus testata uintitaidot.

Vanhempien/huoltajien tulee huomioida seuraavat seikat uimahallikäynnin yhteydessä:

  • Vanhempi tai vastuuhenkilö on koko uimahallivierailun ajan vastuussa mukana tulleiden henkilöiden/lapsien turvallisuudesta ja käyttäytymisestä. Siksi korkeintaan 3 uimataidotonta lasta yhtä aikuista kohti.
  • Uimataidotonta lasta ei missään tapauksessa saa jättää yksin ilman vanhempien valvontaa uima-altaaseen eikä saunaan.
  • Yli 10-vuotiaan uimataidottoman lapsen tulee olla uimataitoisen aikuisen (18+) kanssa ja noudattaa samoja sääntöjä kuin yllä.

Uimahallin henkilökunnalla on oikeus ja velvollisuus puuttua tilanteisiin, joissa hygienia vaarannetaan tai laiminlyödään. Jos yllämainittuja sääntöjä tai valvojan ohjeita ei noudateta, on henkilökunnalla oikeus lopettaa teidän käyntinne uimahallissa korvauksetta. Henkilökunta voi evätä sisäänpääsyn jos asiakas käyttäytyy sopimattomasti tai on aikaisemmin tehnyt niin.

 

Iso allas
Radalla 1 ja 2 isossa altaassa saa hyppiä ja leikkiä ohjeita noudattaen. Leikkiessä ja hyppiessä tulee ottaa muut altaan käyttäjät huomioon. Radat 3 ja 4 on varattu kuntouimareille.

Terapia-allas
Terapia-allas on rauhallisempi ja lämpimämpi ympäristö, ja tässä altaassa hyppiminen ja uimalasien käyttö on kiellettyä. Terapia-allasta käytetään kuntoutusaltaana ja monet yhdistykset järjestävät siinä vesijumppaa eri-ikäisille ryhmille. Allas on vapaasti käytettävissä silloin kun kurssi ei ole käynnissä. Altaan vapaat ajat voi tarkistaa kohdasta ”aukioloajat”. On hyvä muistaa että kurssien vapaaviikoilla (esim. koulujen loma-ajat) terapia-allas on enemmän vapaana, ja ajat voi tarkistaa uimahallilta.

Pikkuallas
Kaikista pienimmille uimahallilla kävijöille ja heidän vanhemmilleen/vastuuhenkilöille tarkoitettu allas. Pikkualtaasta löytyy norsun muotoinen liukumäki 0-9-vuotiaille. Pienemmät lapset eivät saa mennä yksin liukumäkeen, vaan vanhemman täytyy pitää/tukea pientä lasta liukumäessä.