Ajankohtaista maataloustoimistolta v.44

Hei!

Varautumiskoulutus 30.11.2022

”Maatilojen varautuminen poikkeusoloihin”-koulutus järjestetään keskiviikkona 30.11.2022 Närpiössä kaikille viljelijöille. Koulutus on maksuton, sisältäen myös lounaan ja kahvin. Päivän aikana luentoja esim. turvallisuustilanteesta lähialueilla, maatalouden merkitys huoltovarmuuden kannalta sekä sähkönjakelu ja mitä VAP-viljelijänä oleminen tarkoittaa. Näiden lisäksi keskusteluja maatilojen varautumisesta. Katso päivän ohjelma liitteestä, ohjelma pyritään järjestämään kaksikielisenä. Koulutus järjestetään yhteistyössä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen, ELY-keskuksen ja ProAgria Lantbrukssällskapetin kanssa.

Paikka: Yrkesakademin, Ängskullsvägen 1, 64230 Närpes st

Ilmoita osallistumisesi viimeistään 16.11.2022 tässä osoitteessa: https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/158865 tai soittamalla maaseutusihteeri Patrik Lindblad puh. 040 6694716 tai s-postitse lantbruk@narpes.fi Tukimaksatukset Seuraava tuki joka maksetaan on ympäristökorvaus, ensimmäinen mahdollinen maksatuspäivä on 17.11.2022. Lisätietoja tavoitteellisesta maksuaikataulusta löydät täältä: https://www.ruokavirasto.fi/viljelijat/tuet-ja-rahoitus/maksuaikataulu/

Eläinten hyvinvointikorvauksen ennakko maksetaan marraskuun lopussa.

Sika- ja siipikarjatilat, HUOM! Eläinten hyvinvointikorvauksen ennakko maksetaan hakemuksessa tammikuussa 2022 itse arvioimanne eläinmäärän mukaan. Jos eläinmääränne on jostakin syystä vähentynyt, suhteessa tammikuussa arvioimaanne määrään, teidän tulee olla yhteydessä maataloustoimistoon ja tehdä muutos eläinmäärään ennen maksuja. Liian suuri ero saattaa johtaa takaisinperintään. Koko tuen peruutus voi olla paikallaan jos tilalla on ollut pitkä tuotantotauko, koska eläinten hyvinvointikorvauksessa ehtona on jatkuva tuotanto.

Pinta-alatuet vuonna 2023

Kaikki miettivät varmasti enemmän tai vähemmän ensi vuoden pinta-alatukia. Asetukset ovat vielä käsittelyssä ja voivat siten vielä muuttua. Eläintuet tulevat hakuun aivan ensimmäisenä vuoden 2023 aikana, joten niistä suunnittelemme infotilaisuutta tammikuulle. Pinta-alatukien infotilaisuudet tulevat ajankohtaiseksi myöhemmin. Lue mielellään Ruokaviraston uutiskirjeet jotka he lähettävät sähköpostitse, kirjeessä 22.9.2022 ensi vuoden tukia ja muutoksia esiteltiin hieman. Löydät kaikki uutiskirjeet täältä: https://www.ruokavirasto.fi/viljelijat/tuet-ja-rahoitus/viljelijatukien-hakeminen/uutiskirje-viljelijoille/

Mvh | Yst. terv. Närpes stad, landsbygdsförvaltning (samarbetsområde för Närpes, Kristinestad, Malax, Korsnäs, Kaskö) Närpiön kaupunki, maaseutuhallinto (yhteistoiminta-alue Närpiö, Kristiinankaupunki, Maalahti, Korsnäs, Kaskinen)