Näringsliv

Bild: 

Företagshuset Dynamo

Öppet: måndag-fredag kl. 8-16

Service & handel

Den kommunala servicen är mycket hög och välskött i Närpes.

Ett stort antal serviceföretag inom transport, ekonomi, planering, installation, data, reklam etc. tillgodoser regionens näringsliv med nödvändiga servicetjänster.

Närpes köpcentran tillhandahåller allt som regionen behöver. Störst och livligast är lantbruks-, bil- och dagligvaruhandeln samt heminredning. Dessutom tillgodoser ett stort utbud av specialaffärer konsumenternas behov.

Information:
AB Företagshuset Dynamo Yritystalo OY
Närpesvägen 2
FIN-64200 NÄRPES

Sida

Växthus

Växthusstaden Närpes

Närpes är centrum för växthusodlingen i Finland. Odlingen har anor från seklets början när Valdemar Mattfolk i Finby år 1916 odlade tomater i ett litet växthus. Idag finns här över 179 odlare och en totalareal på 77 hektar under glas och plast  2012. Näringen är långt automatiserad och i Närpes produceras 60 % av tomaterna och 35 % av gurkorna i Finland.

Sida

Företag och industri

I Närpes betecknas företagsamhet som en livsstil. Ett bevis på detta utgörs av ca 400 småföretagare inom olika branscher.

Våra företagare baserar sin handlingskraft på sund självtillit och värdesätter hög arbetsmoral.

Den mest betydande produktionen i Närpes finns inom metall-, möbel-, snickeri-, byggnads- och livsmedelssektorn.

Ett flertal företag har en omfattande internationell verksamhet.

Metallindustrins påbyggnadsverksamhet och växthusnäringen har sammantaget de flesta arbetsplatser i staden. Dessa två branscher intar en ledande plats i Finland.

Sida