Våra bassänger, omklädningsrum och bastun

Stora bassängen Barnbassängen Terapibassängen  Bubbelpoolen
4 banor á 25 meter 10 m x 6 m 8 m x 8 m för 8 - 10 personer
vattendjup 1,20 - 2,05 vattendjup 0,90 meter på djupaste stället vattentemperatur 32 grader. temperatur 34 grader.
vattentemperatur  27-28 grader vattentemperatur 27 - 28 grader.    

Vi har ett dam- och ett herromklädningsrum som delas med gymmet som finns i samma byggnad samt ett mindre omklädninsgrum anpassat för funktionshindrade.
Vanlig bastu (75grader) och ångbastu finns att tillgå i både damernas och herrarnas duschutrymmen.

 

Storabassängen
På bana 1 och 2 i stora bassängen för man hoppa och leka enligt anvisningar. Vid lek och hopp ska man ta hänsyn till andra som använder bassängen. Bana 3 och 4 är reserverade för motionssimning.

Terapibassängen
Terapibassängen är för dem som föredrar att ta det lugnt i en varmare miljö. Simglasögon, cyklop och allt hoppande från kanterna är förbjudet  i denna bassäng. Terapibassängen nyttjas som rehabiliteringsbassäng och många föreningar ordnar vattengymnastik för grupper i olika åldrar. Bassängen är fri att använda då kurs inte pågår.  Se tider då bassängen är ledig under rubriken "öppethållningstider" ( finns till höger om denna sida.). Bra att lägga på minne är att vid kursuppehåll är terapibassängen mer tillgänlig (bl.annat under skollov) och ni kan kontrollera dessa tider vid simhallen.

Lillabassängen
För de allra yngsta simhallsbesökarna och deras föräldrar/ansvarsperson. I lilla bassängen hittas elefanten som är en rutchbana för dem mellan 0-9 år. Mindre barn bör inte åka helt själva i rutchbanan utan en förälder bör håll i/ge stöd då mindre barn åker i rutchbanan.