Motionskampanj - I Form För Livet

Den årliga återkommande motionskampanjen I Form För Livet startar i mitten av april och sträcker sig till mitten av augusti. Kampanjen är tidsmässigt lika lång varje år. På det sättet är det intressant att jämföra hur resultaten utvecklats. Kampanjen är öppen för alla att delta, det finns inga specifika prestationskrav utan man deltar i kampanjen genom att fylla i ett häfte som hittas i en av de över 70 motionslådor som är placerade runt om i Närpes. En prestation per dag får antecknas. Motionslådorna kännetecknas med I Form För Livet- klistermärke. Vid kampanjens slut räknas motionshäftenas prestationer ihop för att få ett resultat för kampanjen. Bland alla som deltar utlottas en cykel.

I Form För Livet startade år 1995 som en del av en nationell kampanj där man ville aktivera stillasittande vuxna och få dem att röra på sig. Tidigare fanns det en del motionslådor och ordnades motionsevenemang såsom kommunlunken men i och med denna kampanj sattes fler motionslådor ut och det hela blev mera strukturerat. Kampanjen har haft ungefär samma form sedan starten men en del lådor har flyttats eller tagits bort  och vissa lådor har bytts ut då de blivit för dåliga.  Idag finns det strax över 70 lådor runt om i Närpes.

Motionskampanjen hålls under tidsperioden 15.4-18.8.2019
Här hittar du kartan där motionslådorna är utmärkta:  https://drive.google.com/open?id=1dZ8l-EB_ZH2Ggc7XcyGfodLBgWoss5Ox&usp=sharing