Ajankohtaista

31.3.2020.

Hyvä huoltaja!

Maamme hallitus ilmoitti maanantai-iltana, että koulurakennukset pidetään vielä suljettuna ja etäopetus jatkuu 13.5.2020 asti. Poikkeustilajärjestelyt jatkuvat ja kaikkia koululaisia kehotetaan pysymään kotona tartuntojen leviämisen vähentämiseksi. Tässä vaiheessa ei esitelty uusia koulunkäyntiä koskevia linjauksia, jatkamme siis aikaisempien ohjeiden mukaisesti.

Olethan yhteydessä allekirjoittaneeseen tai koulunne rehtoriin, jos ilmenee kysyttävää.
Åsa Snickars, sivistystoimenjohtaja

**********************************************************

26.3.2020.

Olemme nyt etäopiskelleet kokonaisen viikon, ja toivomme että kaikki on sujunut hyvin ja lapsenne ovat sopeutuneet uuteen tilanteeseen. Ottakaa yhteyttä lapsenne kouluun, jos teillä on opetusta tai opetusjärjestelyjä koskevia kysymyksiä. Autamme ja tuemme tarpeen mukaan. Opetus- ja kulttuuriministeriön linjaus on yhä, että kaikki esiopetuksen ja luokkien 1-3 oppilaat pidetään tartuntojen leviämisen minimoimiseksi kotona, jos se vain on mahdollista. Jos lähiopetukselle on tarve, on siihen esiopetuksen ja luokkien 1-3 oppilailla oikeus.

Närpiön kaupungin linjaus on, että valitaan joko lähiopetus tai etäopetus. Mikäli pelkästään etäopetukseen tai lähiopetukseen osallistuminen ei ole mahdollista vanhempien työvuorojen/asumisjärjestelyjen vuoksi, voi seuraavan viikon tarpeen ilmoittaa koulun rehtorille edellisen viikon torstaina ennen klo 15. Koska tämä viesti tavoittaa suurimman osan huoltajista vasta työpäivän loputtua, voi tarpeen tällä viikolla poikkeuksellisesti ilmoittaa ennen klo 10 huomenna perjantaina 27.3. Muistakaa, ettei flunssaoireinen oppilas saa tulla kouluun. Meidän on nyt pidettävä huolta kaikkien turvallisuudesta.

Kiitos tuestanne tähän mennessä, jatkamme tiedottamista tasaisin väliajoin. Älkää myöskään epäröikö ottaa meihin yhteyttä.
Sivistystoimenjohtaja Åsa Snickars

**********************************************************

21.3.2020

Kunnille on annettu uudet perjantai-iltapäivänä uudet esikoulun ja luokkien 1-3 lähiopetusta koskevat linjaukset. Kaikkia oppilaita kehotetaan jatkamaan osallistumista etäopetukseen kotona Covid-19-tartuntojen leviämisen vähentämiseksi. Mikäli tämä ei ole mahdollista, voivat esikoululaiset ja 1-3-luokkaiset osallistua lähiopetukseen koulussaan. Huoltajia, jotka haluavat muuttaa lapsensa opetustapaa, pyydetään ottamaan yhteyttä kyseisen koulun rehtoriin maanantaina 23.3.2020 klo 8-12.00.

Lähiopetus alkaa keskiviikkona 25.3.2020, jotta ehditään järjestää koulukyydit, ruokailu, aamu- ja iltapäivähoito sekä riittävät opettajaresurssit sekä lähi- että etäopetusta varten. Pyydämme ymmärrystä vallitsevista olosuhteista johtuen.

Sivistystoimenjohtaja Åsa Snickars

**********************************************************

18.3.2020

Valtioneuvoston nykyisten ohjeiden mukaan esikoulu sekä vk 1-3 ovat avoinna oppilaille, joiden vanhemmat ovat yhteiskunnan kannalta kriittisessä ammatissa. Valtioneuvosto on määrittänyt yhteiskunnan kannalta kriittiset ammatit. Valtioneuvosto kehottaa vanhempia tästä huolimatta pitämään lapset kotona, jos se vain on mahdollista. Mikäli huoltajat täyttävät yllä mainitut kriteerit ja tarvitsevat lähiopetusta, pyydetään heitä ottamaan yhteyttä kyseisen koulun rehtoriin. Päivitämme tietoja, mikäli Valtioneuvostolta tulee uusia ohjeistuksia.

Sivistystoimenjohtaja Åsa Snickars

*************************************

Språkstark -hankkeellamme on oma blogi. Voit tutustua siihen täällä. Hanke löytyy myös instagramista nimellä sprakstark.

 

06.03.2020

Trollebon päiväkodissa on 15 eri kansallisuutta edustettuna. Hirvien ryhmässä (5-vuotiaat) on pohdiskeltu tätä. Olemme kaikki omanlaisiamme!

 

05.03.2020

Trollebon päiväkodin varhaiskasvatuksen opettaja osallistuu LUMA 2020 -koulutukseen. LUMA2020 on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama kehittämisohjelma matemaattis-luonnontieteellisten aineiden opetukselle ja oppimiselle. Tässä Trollebon päiväkodin karhut tutkivat jään muuttumista vedeksi.   

04.03.2020

 FSI:n "Friidrottssnurran" vieraili Mosebacken koululla maanantaina. Kaikki luokat saivat osalllistua toimintaan yhden oppitunnin ajan palloiluhallissamme. 

 

04.03.2020

Yksi varhaiskasvatussuunnitelman sisältämistä oppmisalueista on: Minä kasvan, liikun ja kehityn. Lapsia on kannustettava olemaan ulkona, leikkimään ja liikkumaan kaikkina vuodenaikoina. Ohjatun liikunnallisen toiminnan lisäksi lapselle on joka päivä annettava riittävät mahdollisuudet liikkua vapaasti sekä sisällä että ulkona. Tässä Trollebon päiväkodin jänikset liikkuvat sekä sisällä että ulkona.

Ett vikariat som ämneslärare i biologi och geografi vid Närpes gymnasium för tiden 1.8.2020-31.7.2021 är nu lediganslaget på www.kuntarekry.fi Kom och jobba med oss i höst!
Kuntarekry.fi - Avoimet työpaikat kunta-alalla kautta Suomen. Löydä tuhansia avoimia työpaikkoja ja lähetä työhakemuksesi jo tänään!
Nu inleds markarbetet på nya högstadiebyggnaden!
De större barnen på Töjby daghem går ofta på promenad, bl.a. för att hälsa på fåren. Skönt att få sitta på en trappa och dricka lite vatten så vi orkar tillbaka. De yngre barnen har också varit ute mycket mer än vanligt. Här målar de fiskar.
På Lingonet (4-5 åringar) vid Töjby daghem har vi jobbat med temat ormar de senaste veckorna. Vi har diskuterat mycket, sökt info på nätet och läst i böcker. Utepyssel resulterade i olika långa, tjocka samt olikfärgade ormar.