Frida


Fridakoti sijaitsee Närpiön keskustassa, paikkoja asukkaille on 36, yksi paikoista on varattu intervallihoitoa varten.

Fridakoti on rakennettu kahdessa kerroksessa sekä lisärakennus myös kahdessa kerroksessa. Huoneet ovat yhden ja kahden hengen huoneita. Molemmissa kerroksissa on yhteinen ruokasali/oleskeluhuone/tv-huone.

Aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi (joka päivä), illallinen ja iltapala tarjoillaan joko ruokasaleissa tai huoneissa.

Henkilökuntaan kuuluvat osastonhoitaja, apulaisosastonhoitaja, sairaanhoitajia, lähihoitajia, hoitoapulaisia ja laitosapulaisia. Kiinteistönhoitaja on yhteinen terveyskeskuksen kanssa.

Henkilökunta järjestää säännöllisesti kuntoutusta, muun muassa liikeharjoituksia ja jumppahetkiä. Lisäksi järjestetään mm. lauluhetkiä, kahvitilaisuuksia, kävelyä, ääneen lukua, bingon peluuta ja ulkoilua. 
Tiistaitapaaminen järjestetään Närpiön aikuisopiston toimesta, keskiviikkoisin järjestävät seurakunnat hartaushetkiä.  Arjen piristykseksi järjestetään juhlatilaisuuksia kuten juhannusjuhlat, kesäisin kahvihetkiä ulkosalla, syksyllä vohvelinpaistopäivä vanhustenviikolla sekä joulujuhlat.
Arpajaisia järjestetään joiden tuotto käytetään asukkaiden viihtyvyyden lisäämiseksi.

Kioskitoiminta ja pankkipalvelut ovat viereisen palvelukoti Efraimin yhteydessä, kerran viikossa. Jalkahoitaja ja kampaaja käyvät säännöllisesti Fridakodissa.

Henkilökunnan päämääränä on, että asukkaat voisivat hyvin ja että he saisivat hyvän, yksilöllisen hoidon ja huolenpidon, että heitä kohdeltaisiin kunnioittavasti, empaattisesti kodinomaisessa ympäristössä.

Omaisten osuus huolenpidossa on hyvin arvokasta ja tärkeätä, henkilökunta kuuntelee mielellään omaisten toivomuksia ja mielipiteitä.

(päivitetty joulukuussa 2013)

Tasapainorata

 

Lehtimaja