Efraim

Palvelutalo Efraim 

Palvelutalomme on mitoitettu 42:lle asiakkaalle, joilla on erilaisia hoitotarpeita mutta selviävät jokapäiväisistä askareistaan vielä hoitajan avustuksella. Kun sairaudet ja ikä lisääntyvät ja asiakas tarvitsee vaativampaa hoitoa, järjestetään hoitopaikka vanhustenkotiin.

 

Kaikki huoneet Efraimissa ovat yhdenhengen huoneita, joissa useimmissa on oma suihku. Huoneet saa jokainen kalustaa vapaasti omilla huonekaluillaan.

 

Aamiainen, lounas ja päivällinen tarjoillaan yhteisessä ruokasalissa, iltapäiväkahvi ja kevyt iltapala tarjoillaan kokoontumishuoneessa tai suoraan asiakkaiden huoneisiin.

 

Toimintaa järjestetään säännöllisesti:

 

-bingo

-liikkumistaidon harjoituksia

-kävelyjä, ulkoilua

-erilaisia juhlatilaisuuksia

-ääneen lukemista

-käsitöitä jne.

 

Mahdollisuus jalkahoitoon ja kampaamopalveluihin järjestetään

 

Aikuisopisto järjestää ”Maanantaitapaamisia” syys- ja kevät- kaudella ja torstaisin eri seurakunnat pitävät hartaushetkiä.
Martta-yhdistykset tarjoavat virkistystilaisuuksia ja vapaaehtoisjärjestöt järjestävät istumatanssia ja muuta toimintaa. Kioski on avoinna torstaisin ja yhteinen taksikyyti Säästöpankkiin tarjotaan aina kuukauden 1.nä ja 3.na keskiviikkona. Meillä on myös hyvin varustettu kirjasto ja mahdollisuus lainata äänikirjoja.

 

Yöpäivystys hoidetaan yhdessä dementiakoti Solbackenin kanssa.

 

Efraimin henkilökuntaan kuuluu yhteinen osastonhoitaja Fridakodin kanssa, vastaava hoitaja, lähihoitajia, apuhoitajia, kotihoitajia, kotiavustajia sekä kuntoutusohjaaja, joka on yhteinen Närpiön muiden laitosten ja kotihoidon kanssa.