Avohoito

Päihdehuollon tavoitteena on ehkäistä ja vähentää alkoholin ja muiden päihteiden käyttöä. Samalla halutaan vähentää väärinkäytöstä aiheutuvia sosiaalisia haittoja ja terveysongelmia. Päihdehuolto haluaa edistää päihteiden väärinkäyttäjän ja hänen läheistensä toimintakykyä ja turvallisuutta.

Närpiön kaupungin päihdetyö suuntautuu kaikkiin yli 13-vuotiaisiin alkoholin, lääkkeiden tai huumeiden väärinkäyttäjiin. Jos haluat muutosta tilanteeseesi tai mietit alkoholin tai muiden huumeiden käyttöäsi, ota mielellään yhteyttä päihdetyöntekijään. Käynnit ovat maksuttomia eivätkä velvoita sinua mihinkään.
Käyntiin tarvitaan ajanvaraus.

Jos olet menettänyt ajo-oikeutesi alkoholin tai huumeiden takia, sinulla on paremmat mahdollisuudet saada ajokortti takaisin ja säilyttää se, jos tulet ns. ajokorttiseurantaan.

Palvelu on luottamuksellista ja helposti saavutettavissa.

Hoito ja palvelu lähtevät aina väärinkäyttäjän ja hänen läheistensä tarpeista. Päihdehuolto voi tarjota informaatiota, neuvontaa ja tukea avohoitona. Asiakas saa apua alkoholinkäyttönsä katkaisemiseen, kuntoutukseen hakeutumiseen ja mahdollisuuden puolimatkan asumiseen (asuminen, opiskelumahdollisuus valvotuissa oloissa). Jälkihoito järjestetään avohoidon piirissä.

Päihdetyöntekijä pitää vastaanottoa arkisin klo 8-16 seuraavasti:
Närpiön terveyskeskus, maanantaisin ja perjantaisin
Kristiinankaupungin terveyskeskus, tiistaisin ja keskiviikkoisin
Kaskisten entinen paloasema, torstaisin, Bladintie 35 A