Kaskisten ja Närpiön kaupunkien kuntaliitosselvityksessä sovittiin uudesta aikataulusta ja uuden kaupungin luottamushenkilöorganisaatiosta

Kaskisten ja Närpiön kaupunkien kuntaliitosselvityksen yhteinen johtoryhmä                                                    

Tiedotusvälineille

Kaskisten ja Närpiön kaupunkien kuntaliitosselvityksessä sovittiin uudesta aikataulusta ja uuden kaupungin luottamushenkilöorganisaatiosta

Kaskisten ja Närpiön kuntaliitosselvityksen yhteisen johtoryhmän kokouksessa eilen Kaskisissa sovittiin, että kuntaliitosselvitystyötä jatketaan aina ensi vuoden puoliväliin. Viikolla 25 kuntaliitosesitys on molempien kaupunkien valtuustojen päätettävänä. Uudesta aikataulusta johtuen ja mikäli kuntaliitos toteutuu, aloittaa uusi kaupunki alkuperäisaikataulussa kaavailtua myöhemmin eli vuoden 2021 alussa.  

Eilisessä kokouksessa sovittiin tulevan kaupungin luottamushenkilöorganisaatiosta seuraavaa: kaupunginvaltuusto vv. 2021-2025 olisi 35-jäseninen, kaupunginhallitus ja lautakunnat 13-jäsenisiä, paitsi tarkastuslautakunta, jossa olisi 5 jäsentä. Lautakuntien tehtävistä sovitaan yhdistymissopimuksessa tarkemmin.

Mikäli valtuustot päättävät yhdistymisestä kesäkuun puolivälissä, jatkaa yhdistymisen valmistelua 12-jäseninen yhdistymishallitus, johon kumpikin kaupunki nimeää kaupunginvaltuuston ja -hallituksen puheenjohtajan sekä neljä muuta edustajaa.

Ensi vuoden alussa yhteinen johtoryhmä kokoontuu tiuhaan käsittelemään yhteisen kaupungin palvelurakennetta toimiala kerrallaan. Seuraavan kerran kokoonnutaan 9.1.2019 klo 17.00 Närpiössä.


Lisätietoja:

Kuntaliitosselvittäjä, sairaalaneuvos Göran Honga, puh. 044-593 9168.

Kaupunginjohtaja Hans-Erik Lindqvist, puh. 050 581 1760, hans-erik.lindqvist [at] narpes.fi

Kaupunginjohtaja Minna Nikander, puh. 0400 868 780, minna.nikander [at] kaskinen.fi