Olet tässä

Närpiön palvelukeskus

Närpiön terveyskeskus ja sen läheiset asumisyksiköt jatkavat uudistumistaan täydellä teholla tulevien vuosien aikana. Kokonaisuuden nimi on Närpiön palvelukeskus.

Kaikki yksiköt saavat uudet nimet
Villa Holger alkaa kesällä 2018 toimia terveyskeskuksen sairaalaosastona, eli vuodeosastona. Nykyinen sairaalaosasto remontoidaan nimittäin myös, ja sillä aikaa Holger saa toimia väliaikaisena sairaalaosastona reilun vuoden ajan.

Kaikki nykyiset terveyskeskuksen palveluasumisen yksiköt - Alina, Efraim ja Solbacken - remontoidaan ja laajennetaan muutaman vuoden sisällä. Tämä ei koske vanhainkoti Fridaa samalla alueella, se jatkaa toimintaansa nykyisissä tiloissa vielä joitakin vuosia. Kaikkien remonttien ja laajennusten valmistuttua Fridan henkilökunta ja asiakkaat muuttavat uusiin palveluasuntoihin. Jokaisen remontin yhteydessä asiakkaat ja henkilökunta muuttavat väliaikaisesti toisiin tiloihin. Kun kaikki asumisyksiköt on remontoitu ja laajennettu valmiiksi tulee Närpiön palvelukeskuksessa olemaan 115 asuinpaikkaa yhden hengen huoneissa. Asumismuoto on tehostettu palveluasuminen, eli henkilökuntaa on paikalla vuorokauden ympäri. Kaikki asumisyksiköt saavat uudet nimet, mutta periaate on sama kuin ennenkin, eli nimet tulevat henkilöiltä jotka ovat lahjoittaneet tai testamentanneet varoja vanhustenhuollolle.
Uusi pääsisäänkäynti
Juuri nyt käynnissä on myös keittiön ja uuden pääsisäänkäynnin remontti ja laajennus. Uusi pääsisäänkäynti on pohjoiseen päin ja siitä tulee sekä terveyskeskuksen että asumisyksiköiden pääsisäänkäynti. Myös yleisölle vähemmän tutut tilat kuten konttorikäytävä ja kellari uudistetaan.

Kiinteistöjen remonteilla pyritään luomaan nykyisiä normeja vastaavia tiloja. Palveluasumisyksiköissä huoneet tulevat olemaan yhden hengen huoneita, mikä tarkoittaa että asumispaikkojen kokonaismäärä tulee olemaan suunnilleen sama kuin nyt, vaikka kiinteistöjä laajennetaankin.

Närpiön palvelukeskus tulee olemaan hyvin varustautunut hoitotoimintaa varten sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen mahdollisesti astuessa voimaan vuonna 2021. 

 

Sairaalaosaston vuoro seuraavaksi
Sairaalan vuodeosastoa uudistetaan kesästä 2018 lähtien. Paikkojen määrä on vastaisuudessakin 30, mutta tulevaisuudessa jokaisessa huoneessa tulee olemaan omat saniteettitilat. Uudella osastolla on myös paremmat mahdollisuudet hoitaa yksittäisiä potilaita, joita täytyy pitää eristyksissä tartuntavaarojen vuoksi. Potilaiden kuntoutustilat osastolla tulevat paranemaan huomattavasti. Myös kanslia- ja henkilöstötilat uudistetaan.

Joissakin nykyisistä tiloista on havaittu sisäilmaan liittyviä ongelmia, ja remonttien myötä on tarkoitus ratkaista myös nämä ongelmat.

Monet töiden osa-alueet käsitellään samalla kertaa tai peräkkäin, mikä aiheuttaa muutoksia asukkaiden, henkilökunnan ja kävijoiden arkeen alueella. Kannattaa siis tutustua alla olevaan karttaan, siitä saa kokonaiskuvan terveyskeskuksen alueesta ja siitä näkee miten voi liikkua kävijänä.
 


Teksti: Jim Eriksson