Göran Honga selvittämään Kaskisten ja Närpiön yhdistymismahdollisuuksia

LEHDISTÖTIEDOTE 14.2.2018

Sairaalaneuvos  Göran Honga on valittu riippumattomaksi selvittäjäksi Kaskisten ja Närpiön kuntaliitoksen selvitykseen.

Selvittäjän tehtäviin kuuluu avustaa eri tavoin kaupunkien yhteistä johtoryhmää ja valmistelutyöryhmiä prosessin aikana. Selvitysmies osallistuu mm. moderaattorina kokouksiin ja kokoaa raportit jatkotyön pohjaksi.

- Göran Honga oli yhteisen johtoryhmämme ensimmäinen vaihtoehtoehto selvittäjäksi. Olemmekin sekä Kaskisissa että Närpiössä erittäin tyytyväisiä, että hän hyväksyi tarjoamamme toimeksiannon selvittäjän tehtävään, kertoo Kaskisten kaupunginjohtaja Minna Nikander.

Honga on emeritus kaupunginjohtaja, emeritus sairaanhoitopiirin johtaja ja entinen kuntauudistuksen valtiollinen selvitysmies.

- Pitkällä ja monipuolisella kokemuksellaan niin erilaisista selvityksistä kuin tehtävistä julkisella sektorilla on Göran Honga erityisen sopiva tehtävään.  Mielestämme hän pystyy suuresti myötävaikuttamaan rakentavan ja asiallisen selvityksen toteuttamisessa, toteaa Närpiön kaupunginjohtaja Hans-Erik Lindqvist.

Göran Honga kiittää Kaskisten poliittista johtoa kaukonäköisyydestä ja siitä, että he ovat valmiita tekemään selvityksen. Honga antaa kiitosta myös närpiöläisille päättäjille, jotka suhtautuvat myötämielisesti selvityksen toteuttamiseen.

- Aluksi työssä keskitytään nykytilan kartoittamiseen yhdessä valmistelutyöryhmien kanssa. Työssä esille nousevat faktat voivat toimia pohjana myöhemmin käytäville poliittisille keskusteluille. Odotan osallistumista selvitykseen yhteistyössä molempien kaupunkien luottamushenkilöiden, viranhaltijoiden ja asukkaiden kanssa, kertoo Göran Honga.

Göran Honga aloittaa selvittäjän tehtävässä välittömästi.


Lisätietoja:

Närpiön kaupunginjohtaja Hans-Erik Lindqvist, puh. 050 581 1760, hans-erik.lindqvist [at] narpes.fi

Kaskisten kaupunginjohtaja Minna Nikander, puh. 0400 868 780, minna.nikander [at] kaskinen.fi

Selvittäjä Göran Honga, puh. 040 505 8760, goran.honga [at] hotmail.com