Liikuntakampanja Kunnossa Kaiken Ikää

Vuosittainen liikuntakampanja Kunnossa Kaiken Ikää alkaa huhtikuun puolivälissä ja jatkuu elokuun puoliväliin saakka. Kampanja on ajallisesti samanpituinen joka vuosi. Siten on mielenkiintoista seurata tulosten kehitystä. Kampanja on kaikille avoin, erityisiä vaatimuksia suoritusten suhteen ei ole, vaan kampanjaan osallistutaan kirjaamalla suoritus vihkoon, joita löytyy yli 70 liikuntalaatikosta eri puolilla Närpiötä. Suoritusmerkintöjä saa tehdä yhden päivässä. Liikuntalaatikot on merkitty Kunnossa Kaiken Ikää –tarralla. Kampanjan päättyessä liikuntavihkojen suoritukset lasketaan yhteen, jotta saadaan selville kampanjan tulos. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan polkupyörä.

Kunnossa kaiken ikää aloitettiin vuonna 1995 osana valtakunnallista kampanjaa, jonka kautta haluttiin aktivoida paikalleen jämähtäneitä aikuisia ja saada heidät liikkumaan. Aiemminkin liikuntalaatikoita oli, ja liikuntatapahtumia kuten kuntahölkka järjestettiin, mutta tämän kampanjan myötä laatikoita tuli lisää ja kokonaisuudesta tuli yhtenäisempi. Kampanja on noudattanut suunnilleen samaa kaavaa alusta asti, mutta joitakin laatikoita on siirretty tai poistettu ja joitakin huonokuntoisia laatikoita on jouduttu vaihtamaan. Nykyään laatikoita on yli 70 eri puolilla kuntaa.

Täältä löytyy kartta, johon on merkitty liikuntalaatikoiden sijainnit:   https://drive.google.com/open?id=1dZ8l-EB_ZH2Ggc7XcyGfodLBgWoss5Ox&usp=sharing