Ohjeita ja tietoa poikkeusjärjestelyt Uimahallissa 1.6 alkaen

Närpiön uimahalli avataan maanantaina 1.6 ja on auki perjantaina 26.6 asti. Aluehallintoviraston ohjeen mukaan uimahallien asiakasmäärää ei rajoiteta.
Asiakkaiden on muistettava turvavälit (1-2 metriä) uimahallin kaikissa tiloissa sekä hyvä käsi- ja yskimishygienia.

 • Sairaana / flunssaisena uimahalliin ei saa tulla, niin kuin aina.
 • Suosittelemme kortilla maksamista.
 • Asiakkaiden tulee käyttää käsidesiä /kädet tulee pestä saapuessa ja lähtiessä ja auttaa tarvittaessa lapsia käsien puhdistuksessa.
 • 1-2 metrin turvaväliä tulee noudattaa kaikissa tiloissa.
 • Yskimisen ja aivastamisen tulee tapahtua nenäliinaan tai hihaan ja kädet pestään heti tämän jälkeen. Kasvojen alueen koskettelua tulee välttää.
 • Uimahallin pukutiloissa käytössä on vain joka kolmas pukukaappi.
 • Puku- ja pesutiloissa pyydetään toimimaan viivyttelemättä sekä saunomaan joutuisasti. Saunat, paitsi hyörysaunat, ovat lämpiminä. Saunassa enintään 4 henkilöä kerrallaan. Muista turvavälit (1-2 metriä) myös saunassa.
 • Vesijuoksuvyöt ovat käytössä, henkilökunta puhdistaa ne käyttöjen välillä. Saa ottaa oma vesijuoksuvyö mukaan. Lasten altaassa ei ole leluja käytössä eikä omia leluja saa tuoda.
 • Uimahallin hiustenkuivaajat eivät ole käytössä ja myös omien hiustenkuivaajien käyttö on kielletty.
 • Emme vuokraa pyyhkeitä tai uimapukuja.
 • On suositeltavaa että et tule uimahalliin jos olet juuri tullut ulkomailta tai matkalta. THL:n ”Suomeen saapuville markustajille ja työntekijöille”-ohjeiden mukaan (julkaisu 18.5.2020) maahan saapuvan henkilön tulee 14 vuorokauden ajan rajoittaa tarpeettomia lähikontakteja ja noudattaa omaehtoista karanteenia.

Nämä ohjeet ovat voimassa toistaiseksi ja niitä päivitetään tarpeen mukaan.
 

Uimahallin säännöt ja turvallisuus

 • Uimahallin käyttäjät maksavat sisäänpääsymaksun ja pukeutuvat asianmukaisesti.
 • Henkilökunnan ohjeita tulee aina noudattaa.
 • On hyvä kertoa henkilökunnalle etukäteen mahdollisista sairauksista, esim. sydänsairauksista, diabeteksesta, epilepsiasta, astmasta tai muista sairauksista.
 • Uimahallin käytön estäviä sairauksia ovat m. m. kuume, silmä-, korva- tai ihotulehdus, avohaavat tai tulehtuneet haavat, vatsatauti, virtsatietulehdus.
 • Päihteiden, tupakan ja nuuskan käyttö uimahallin tiloissa ja talon pihalla on ehdottomasti kielletty.
   

Uima-asu
Uimahallissa käytetään vartalonmyötäistä synteettisestä materiaalista tehtyä uima-asua. 
Uimahallissa saa käyttää yksi- tai kaksiosaista uima-asua, tai burkinia.
Vauvoilla käytetään tiivistä uimapukua tai uimavaippaa. Uimapukuja voi vuokrata uimahallin kassalta.
 

Vartalohygienia
Koko vartalo pestään ilman uimapukua saippualla ennen uintia ja saunassa käyntiä, myös hiukset. Meikit ja hiustuotteet pestään pois ennen altaaseen menoa. Pitkät hiukset laitetaan kiinni, ja mikäli ei halua kastella hiuksia suosittelemme käyttämään uimalakkia.
 

Saunominen
Uimapuvut jätetään saunan ulkopuolelle. Saunassa käytetään aina laudeliinaa. Uimahallin kassalta saa (ilmaisia) laudeliinoja, joten muista ottaa omasi sisäänpääsymaksun yhteydessä. Voit käyttää myös omaa pyyhettä suojana saunassa.
 

Ikäraja, uimataito ja lasten turvallisuus
Uidakseen ilman aikuisen valvontaa tulee lapsen olla yli 10-vuotias tai osata uida 25 metriä.Uimavalvojalla on oikeus testata uintitaidot.

Vanhempien/huoltajien tulee huomioida seuraavat seikat uimahallikäynnin yhteydessä:
- Vanhempi tai vastuuhenkilö on koko uimahallivierailun ajan vastuussa mukana tulleiden henkilöiden/lapsien turvallisuudesta ja käyttäytymisestä. Siksi korkeintaan 3 uimataidotonta lasta yhtä aikuista kohti.
- Uimataidotonta lasta ei missään tapauksessa saa jättää yksin ilman vanhempien valvontaa uima-altaaseen eikä saunaan.

Yli 10-vuotiaan uimataidottoman lapsen tulee olla uimataitoisen aikuisen (18+) kanssa ja noudattaa samoja sääntöjä kuin yllä.

 

Uimahallin henkilökunnalla on oikeus ja velvollisuus puuttua tilanteisiin, joissa hygienia vaarannetaan tai laiminlyödään.
Jos yllämainittuja sääntöjä tai valvojan ohjeita ei noudateta, on henkilökunnalla oikeus lopettaa teidän käyntinne uimahallissa korvauksetta.
Henkilökunta voi evätä sisäänpääsyn jos asiakas käyttäytyy sopimattomasti tai on aikaisemmin tehnyt niin.