Olet tässä

Närpiön koulusoittokunta

Perustettu vuonna 1958
Toiminta-alue: Närpiö ja Kaskinen
Muusikoita: n. 110 kpl iältään 9-20 v.
Paraatityttöjä: n. 40 kpl iältään 9-18 v.
Johtaja: Anders Teir
Kotisvu: www.nsk.fi

Närpiön koulusoittokunta on Suomen tunnetuimpia soittokuntia ja sillä on ollut suuri merkitys puhallinmusiikin kehitykselle maassamme. Tiiviiden ulkomaanyhteyksien ansiosta, erityisesti Norjaan, soittokunta on ollut myönteisen kehityksen edelläkävijä aina 1960-luvulta lähtien. Paraatitytöt, marssimuodostelmat ja puhallinorkesterifestivaalit ovat käsitteitä, jotka Närpiön koulusoittokunnan johdolla tulivat Suomeen. Nykyistä vakavahenkistä simfonista puhallinohjelmistoa samoin kuin modernia ulkona esitettävää viihdemusiikkia on hankittu ohjelmistoon Norjasta, Hollannista ja USA:sta.

Närpiön koulusoittokunta on julkaissut neljä levyä. Viimeisin niistä sisältää ainoastaan jazzia, rockia ja latinalaisamerikkalaista musiikkia ja  ilmestyi 1995.
Närpiön koulusoittokunta on ollut kiertueella 15 Euroopan maissa ja osallistunut festivaaleihin Zürichissä, Shrewsburyssä, Purmerendissä, Oslossa, Villachissa, Göteborgissa sekä Bournemouthissa. Soittokunta Big Band on esiintynyt myös USA:ssa.

Närpiön koulusoittokunta on ainoa suomalainen soittokunta, joka panostaa vakavissaan marssimuodostelmiin.
Soittokunnan johtaja Anders Teir työskentelee kokopäivätoimisesti Närpiön kaupungin palveluksessa tehtävänään soittokunnan musiikillinen ja hallinnollinen johtaminen.

Soittokunta on viime vuosina konsertoinut m.m. Triple & Touch:in, Janne Schafferin, Björn J:son-Lindin, Arja Korisevan, Laura Voutilaisen, Östen med restenin ja Sofia Källgrenin kanssa.

Soittokunta on myös järjestänyt useita show-tapahtumia: Waterloo Show 2001, Eurovishow 2002, Big Bang Show 2003 , Show Up! 2005 ja Exploshow 2007.