Kuvataide

Närpiön taidekerho

(Närpes Konstklubb rf) on aktiivinen yhdistys, joka yhdessä kaupungin vapaa-ajan lautakunnan kanssa huolehtii taidehallin toiminnasta. Taidekerhon perinteiset näyttelyt ovat loppiaisnäyttely ja kesänäyttely, joihin yhdistyksen jäsenet osallistuvat sekä lisäksi Vuoden taiteilija-näyttely, jossa yhdellä kerhon jäsenellä on mahdollisuus erilliseen näyttelyyn. Näyttelyitä järjestävät lisäksi vierailevat taiteilijat ja taideyhdistykset. Taidekerho järjestää myös kursseja ja matkoja.
Näyttelytiloja on myös mm. pääkirjastossa, uimahallissa, terveyskeskuksessa ja Alholma gårdissa (Pirrtikylän kotiseutuyhdistys).

Kotisivu: http://www.narpes.fi/~konst

Focus

Valokuvakerho Focus järjestää mm. valokuvataiteen näyttelyitä. Toimintaan kuuluu myös  kalenterien ja kirjojen julkaisuja, kilpailuja, matkoja ja kursseja.

Kotisivu: www.narpes.fi/~focus/

Lasten kuvataidekoulu

Lasten kuvataidekoulu toimii Närpiön aikuisopiston piirissä.

 

Närpiön taidehalli

Närpiön Taidehalli sijaitsee Mittistan -talossa Frans Henrikson -salin vieressä. Tila on tarkoitettu näyttelytilaksi taiteilijoille läheltä ja kaukaa. Näyttelyitä järjestetään ympäri vuoden ja hallissa käy paljon sekä paikallisia taiteen ystäviä että matkailijoita. 

https://mittistan.fi/fi/categories/taidehalli


Taiteesta kiinnostuneet voivat tutustua Viktor Dalbo´n taiteeseen Närpiön kaupungintalolla. Viktor Dalbo (1883-1957)  on yksi tunnetuimmista  Närpiöstä kotoisin olevista taiteilijoista (Pirttikylä).
Muita tunnettuja taiteilijoita Närpiöstä ovat veljekset Carl Bengts (1876-1934)  ja Oscar Bengts (1885-1966). Kaupunki omistaa myös heidän tauluja.