Aikuisopisto

Tervetuloa Närpiön aikuisopistoon!


Närpiön kansalaisopisto ja SÖFF (Svenska Österbottens Folkakademi) toimivat 1.8.2009 alkaen saman katon alla Yttermarkissa ja muodostavat Närpiön aikuisopiston.

Närpiön aikuisopisto on oppilaitos, joka tarjoaa mahdollisuuden kehittää vapaa-ajan harrastusta tai syventää jonkin aihealueen osaamista. Opisto järjestää vuosittain n. 550 eripituista ja eri aihealueiden kurssia – käytännön lyhytkursseista aina avoimen yliopiston teoreettisiin opintoihin. Lisäksi opistolla järjestetään yleisöluentoja, seminaareja ja konferensseja. Näyttelyt ja matkat täydentävät toimintaa, joka perustuu kuntalaisten tarpeille ja toiveille ja jota toteutetaan mahdollisimman hajautetusti.

Aikuisopistolla on monipuolinen ja joustava kurssitarjonta. Toivomme, että kaikki voivat löytää tien elinikäiseen oppimiseen! Tervetuloa joukkoomme!

Närpiön aikuisopistossa voit opiskella myös täyspäiväisesti. Kymppiluokalla voi korottaa peruskoulutodistuksensa arvosanoja ja syventää osaamistaan ennen muuhun koulutukseen hakeutumista. Ryhmä voi myös toimia 7.-9. vuosiluokkien resurssiluokkana, jossa tarjotaan erityisopetusta pienryhmissä oppilaan tarvitsemissa aineissa. Maahanmuuttajalinjalla voi opiskella ruotsia ja yhteiskuntaoppia. Myös käytännön harjoittelua ja muita oppiaineita voidaan tarjota.

SÖFF-rakennuksessa toimii Närpiön aikuisopiston lisäksi Legato-musiikkiopisto ja Yttermarks daghem.