Vanhainkodit

Kuva: 

Villa Rosa

Villa Rosa

Villa Rosa är ett effektiverat serviceboende som togs i bruk i januari 2018. Boendet har 14 moderna hyresbostäder och flera öppna och ljusa allmänna utrymmen där de boende äter och umgås och tar del av olika aktiviteter. Villa Rosa har förbindelsegångar med Närpes HVC och övriga boenden som finns på området.

Sivu

Frida


Fridakoti sijaitsee Närpiön keskustassa, paikkoja asukkaille on 36, yksi paikoista on varattu intervallihoitoa varten.

Fridakoti on rakennettu kahdessa kerroksessa sekä lisärakennus myös kahdessa kerroksessa. Huoneet ovat yhden ja kahden hengen huoneita. Molemmissa kerroksissa on yhteinen ruokasali/oleskeluhuone/tv-huone.

Aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi (joka päivä), illallinen ja iltapala tarjoillaan joko ruokasaleissa tai huoneissa.

Sivu

Solbacken

 

Solbacken

Solbacken on tarkoitettu dementiaa sairastaville henkilöille. Asukaspaikkaa voi hakea, kun dementia on edennyt niin pitkälle, ettei kotona asuminen enää ole mahdollista. Hoidonarviointiryhmä päättää hoitopaikan saannista.

Sivu

Pörtehemmet


 

Pirttikylän keskustassa sijaitseva Pörtehemmet rakennettiin vanhainkodiksi vuonna 1992. Pörtehemmet muutettiin 01.06.2008 alkaen tehostetun palveluasumisen yksiköksi, joka tarjoaa ympärivuorokautista palvelua 25 vakituiselle asukkaalle.

Sivu

Alvina-palvelutalo

Palvelutalo Alvina sijaitsee Ylimarkussa ja siellä on tilaa asukkaalle. Paikkamäärään sisältyy myös yksi intervallipaikka. Henkilökuntaan kuuluu osastonhoitaja, apulaisosastonhoitaja, sairaanhoitajia, lähihoitajia, hoitoapulaisia, laitosapulaisia ja keittiöhenkilökuntaa sekä kiinteistönhoitaja. Alvina kuuluu K5:n kautta hankittuihin etälääkäripalveluiden piiriin. Doctagon vastaa käytännössä Alvinan tarvitsemista lääkärinpalveluista vuorokauden ympäri. Doctagonin lääkäri käy Alvinassa joka kolmas kuukausi ja omaiset voivat halutessaan olla mukana käynnin aikana.

Sivu

Pirttikylän palvelukeskus

Pirttikylän palvelukeskuksessa on yhdeksän yksiötä ja yksi kaksio.

Kotihoidon henkilökunta käy palvelukeskuksessa ja  tiimivastaavana toimii nimetty henkilö kotihoidon henkilökunnasta.

Henkilökunta laatii hoito- ja palvelusuunnitelman yhdessä asukkaan ja omaisten kanssa. Suunnitelmassa sovitaan mitä palvelua ja tukea asukas tarvitsee. Apua voi saada esimerkiksi lääkkeiden jakoon, hygienian kanssa, vaatehuoltoon, haavojen hoidosa ja vastaavaan. Jokaisessa asunnossa on turvapuhelin. Ruokasalissa tarjoillaan lounas joka päivä.

Sivu

Solgärdet

Palvelukoti Solgärdet sijaitsee Ylimarkussa. Palvelukodissa on 20 yksiötä ja 4 kaksiota.

Henkilökunta koostuu vastaavsta hoitajasta ja kotihoidon henkilökunnasta.
Hoito- ja palvelusopimus tehdään yhdessä asiakkaan ja omaisten kanssa ja sovitaan mitä palvelua ja tukea asiakas tarvitsee. Apua voi saada esimerkiksi lääkkeiden jakamisessa, vaatehuollossa ja hygienian hoitamisessa sekä haavojen hoidossa ym.
Jokaisessa asunnossa on turvapuhelinta.

Aamiainen, lounas ja iltapala tarjoillaan ruokasalissa joka päivä.

Sivu

Efraim

Palvelutalo Efraim 

Palvelutalomme on mitoitettu 42:lle asiakkaalle, joilla on erilaisia hoitotarpeita mutta selviävät jokapäiväisistä askareistaan vielä hoitajan avustuksella. Kun sairaudet ja ikä lisääntyvät ja asiakas tarvitsee vaativampaa hoitoa, järjestetään hoitopaikka vanhustenkotiin.

 

Sivu

Bostället

Bostället on kodinomainen palvelukoti, jossa otamme huomioon asukkaiden yksityisyyden ja koko huolenpitomme on hyvin ihmiskeskeistä. Kodissa on 37 yhden hengen asuntoa ja 6 kahden hengen asuntoa. Kaikissa asunnoissa on keittokomero, kylpyhuone ja makuualkovi/makuuhuone. Asunto sisustetaan omilla huonekaluilla. Tilaa on  yhteensä 49 asukkaalle.

Aamiainen, lounas sekä kevyt illallinen tarjoillaan ruokasalissa joka päivä. Muulloin ruoka valmistetaan asunnossa itse tai henkilökunnan avulla.

Sivu