Rakennusvalvonta

Rakentamisen luvat sähköisesti

Närpiön rakennusvalvonta on ottanut käyttöön sähköisen Lupapiste-asiointipalvelun. Lupapisteen kautta on mahdollista hakea rakentamisessa tarvittavia lupia, kuten rakennus- ja toimenpidelupia sekä hoitaa erilaiset ilmoitusmenettelyt. Palvelussa on myös mahdollista esittää kysymyksiä ja pyytää neuvoja koko lupaprosessin ajan.

Ensisijaisesti pyydämme teitä jättämään hakemuksenne Lupapiste-palvelun kautta. Jos tämä ei ole mahdollista, otamme kyllä paperihakemukset vastaan perinteisestikin myös  tulevaisuudessa.

Tutustu lähemmin palveluun Lupapisteen sivuilla.
 

Lupapisteen käyttö pähkinänkuoressa:

1. Rekisteröidy palveluun ensimmäisen käyttökerran yhteydessä pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella ja kirjaudu tämän jälkeen sisään sähköpostiosoitteella sekä salasanalla.

2. Hakemuksen tai kyselyn luominen: Valitse hankkeesi sijainti ja päätoimenpide. Tämän jälkeen pääset joko tekemään kyselyn hankkeeseen liittyen tai luomaan hakemuksen aiempien valintojesi pohjalta.

3. Kutsu tarpeelliset tahot mukaan hankkeeseen "Osapuolet"-välilehdeltä. Kun henkilöt ovat hyväksyneet hankekutsun, voidaan heidän tietonsa valita mukaan hakemukseen ja täten säästytään turhalta näpyttelyltä. Huomiothan, että mikäli hankkeellesi vaaditaan pääsuunnittelija, vastaa hän pääsääntöisesti hankeen edistämisestä Lupapisteessä.

4. Tallenna hankkeeseen siihen liittyvät tiedot ja dokumentit yhdessä muiden osapuolten kanssa. Kaikki kirjoittamasi tiedot tallentuvat automaattisesti hakemukseen ja voit jatkaa sen täydentämistä sinulle sopivana ajankohtana.

5. Kysy tarvittaessa neuvoa viranomaiselta hankekohtaisen "Keskustelu" -ikkunan kautta.

6. Jätä hakemus eteenpäin viranomaiselle "Hakemuksen jättäminen" -välilehdeltä.

 

Kokouspäivämäärät 2022

Torstai 13.10

 

Rakennusvalvonnan jaosto kokontuu yleensä kerran kuukaudessa heinäkuuta lukuun ottamatta.

Asiakirjat on jätettävä vähintään 3 viikkoa ennen kokouspäivää rakennusvalvontatoimistoon.