Ajankohtaista maataloustoimistolta v.2

Hei!

Eläinten hyvinvointikorvauksen ja EU-eläinpalkkioiden haku on alkanut! Muistakaa että EU-eläinpalkkioiden viimeinen hakupäivä on jo tiistaina 24.1, eli paljon aikaisemmin kuin eläinten hyvinvointikorvaus jonka viimeinen hakupäivä on 2.2. Eläinmääräilmoitukset vuoden 2022 osalta on jätettävä viimeistään 2.2 ja koskee enimmäkseen sika- ja siipikarjatiloja. Lähetämme eläintiloille ensi viikon aikana vuoden 2023 alustavan eläintukitaulukon josta ilmenee alustavat tukimäärät.

Eläintukihakukoulutusta 17.1.2023 kl 13-15!
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus järjestää etäkoulutuksen viljelijöille alkaneen kauden eläintukien osalta. Koulutuksen pääpaino on C-tukialueen eläinpalkkioissa.
Koulutuksesta tehdään tallenne ja linkki lähetetään myöhemmin kaikille tiloille. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua: Liity koulutukseen tästä linkistä

Ohjelmassa ainakin:

EU eläinpalkkiot (sonni-, teuraskaritsa- ja teuraskili)
Kansalliset kotieläintuet ja niiden hakuaikataulu
Eläinten hyvinvointikorvaus
Alkuperäisrodut


Merkitse keskiviikko 1.2.2023 kl 19 kalenteriisi, tällöin järjestämme koulutusta vuoden 2023 pinta-alatuista!
Ensimmäinen tilaisuus vuoden 2023 peltotuista järjestetään webinaarina 1.2, tilaisuus tallennetaan jotta sitä voi katsoa myös myöhemmin.
Ensimmäisessä tilaisuudessa annetaan tärkeä ensimmäinen perehdytys uuden ohjelmakauden vaatimuksiin. Järjestämme kokoontumispaikkoja
muutamaan paikkaan alueellamme, jonne lähetystä voi tulla seuraamaan jos ei ole mahdollisuutta katsoa sitä omalta tietokoneelta. Lisää tietoa tilaisuudesta myöhemmin!


Muista KASVINSUOJELUTUTKINTO!
KAIKILLA jotka käyttävät kasvinsuojeluaineita, tai ostavat tilalle kasvinsuojeluaineita, tulee olla voimassa oleva kasvinsuojelututkinto. Tutkinto on voimassa 5 vuotta.
Tutkinnon voi suoritta netissä, esim. seuraavilla sivustoilla:

https://www.kasvinsuojelututkinto.fi

Mvh | Yst. terv.

Närpes stad, landsbygdsförvaltning
(samarbetsområde för Närpes, Kristinestad, Malax, Korsnäs, Kaskö)
Närpiön kaupunki, maaseutuhallinto
(yhteistoiminta-alue Närpiö, Kristiinankaupunki, Maalahti, Korsnäs, Kaskinen)