Ajankohtaista maataloustoimistolta v.19

Täytä tukihakemus NYT!

Tukihaku ja peruslohkomuutokset on avattu Vipu-palvelussa. Me suosittelemme VAHVASTI, että KAIKKI käyvät kokeilemassa tukihaun täyttämistä, vaikka kylvötyöt ovat alkaneet.

Syy meidän suositukselle on, että Te voitte jo tässä vaiheessa huomata, jos uusien sääntöjen takia jotain tarvitsee muuttaa teidän viljelysuunnitelmassa, ennenkin kaikki on valmiiksi kylvetty!

Myös muita kysymyksiä voi ilmaantua, kun tukihakemusta tekee ja me maataloustoimistoissa mielellään vastataan niihin kysymyksiin jo tässä vaiheessa.

Haluamme myös tiedottaa, että me maataloustoimistoissa emme voi taata niin tarkkaa läpikäyntiä teidän hakemuksista kuin edellisinä vuosina, mm. sen takia että ohjelmien tekniikka ei ole vielä täysin valmiiksi kehitetty. Siksi toivomme, että jokainen viljelijä panostaisi enemmän aikaa kuin aikaisemmin tekemään hakemuksen huolellisesti ja on yhteydessä meihin, jos kysymyksiä ilmenee.

Koskien sähkö- ja lannoitetukihakemusta

Maatalouden kustannustukia sähkölle ja lannoitteille voi hakea 1.6 alkaen. Tarkistakaa että Teidän Y-tunnus on mukana ennakkoperintärekisterissä! Jos Teidän maatila ei ole ennakkoperintärekisterissä Teille ei myönnetä kustannustukea sähköstä ja lannoitteista. Vaikka Te maksatte ennakkoa niin ette välttämättä ole mukana ennakkoperintärekisterissä. Siksi kannattaa tarkistaa asia esim. www.ytj.fi tai kysyä kirjanpitäjältänne. On aika helppoa ilmoittaa toiminta ennakkoperintärekisteriin Minun Vero:n kautta, mutta myös kirjanpitäjä voi varmaan auttaa.

Yst. terv.

Närpiön kaupunki, maaseutuhallinto
(yhteistoiminta-alue Närpiö, Kristiinankaupunki, Maalahti, Korsnäs, Kaskinen)